Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozspelyhes kenyerek recept

Rozspelyhes kenyerek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg finomliszt
    • 1 kk só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 nagy csésze rozspehely
    • langyos víz

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezám és lenmag
    • pici só

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót és a rozspelyhet, majd hozzáadjuk a feljött élesztőt és kis adagokban további langyos vizet hozzáöntögetve egy szép sima, puha tésztát készítünk.

    Legalább 1 órát hagyjuk pihenni, kelni, majd lisztezett felületen még egyszer kézzel kissé átgyúrjuk és 3 egyenlő részre vágjuk.

    Ezután a harmadokat a kezünkkel kissé lelapítjuk és hosszában feltekerve bagett formákat készítünk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és legalább 18-20 percet tovább pihentetjük/kelesztjük, ezalatt megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal, kissé megsózhatjuk és előmelegítjük a sütőt 210 fokra.

    A sütési idő 45-50 perc légkeveréssel.

    Miután elkészültek a kenyérkék rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Ha még forrón kevés vízzel megspricceljük/befújjuk, akkor felpuhul a héja, egyébként ropogós marad, ki hogyan szereti.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Készítettem már zab és búzapehellyel is, ugyanaz a végeredmény, ki mit szeret jobban?

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá