Quiche (francia sós pite) recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg só
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek víz
Töltelékhez:
- 4 közepes csiperke gomba
- 3 szelet bacon
- 5 dkg spenót (opcionális)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csészényi totu (krémesre keverve)
- 1 dl totu (folyékony állagú)
- 5 dkg laktózmentes sajt pl. parmezán (opcionális)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése:
Először a tésztát készítjük el. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, belekockázzuk a hideg margarint és jól elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást gyorsan eldolgozzuk és ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
Ha szükséges tegyük be a tésztát pár percre a fagyasztóba.
Ezután egy piteformát kikenünk vékonyan zsiradékkal, majd kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és beletesszük a formába és a kilógó széleket levágjuk.
Megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt teszünk a tésztára és nehezéknek szórunk rá valamilyen száraz babot, lencsét nehezékként és 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük és kissé kihűtjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a tölteléket. A gombát felszeleteljük és kis olajon pár perc alatt megsütjük, közben sózzuk és egy kis kakukkfűvel ízesítjük, majd félretesszük. 3 szelet bacont közepesen átsütünk és ezt is félretesszük.
A bébispenótot megmossuk és lecsepegtetjük. A tojásokat, a krémes totut és a folyékony totut összekeverjük, ízesítjük lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és szerecsendióval, esetleg laktózmentes sajttal, majd belekeverjük a spenótot és a kihűlt tésztára öntjük. Ezután elrendezzük a tetején a 3 szelet bacont és a kisült gombaszeleteket, majd 180°C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen is tálalható.
Tipp:
Tejmentes és sós pite Franciaországból!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »