Tepertős pogácsa recept
Elkészítése:
A tejbe belemorzsljuk az élesztőt és elkeverjük, feloldjuk benne, de nem kell megvárni, hogy megkeljen!
A többi hozzávalót (a tepertő kivételével) egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőts tejet és összegyúrjuk az egészet.
A tepertőhöz ízlés szerint adunk sót és borsot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük az ízesített tepertőt, majd összehajtogatjuk és letakarjuk.
20 perc múlva ismét kinyújtjuk és összehajtogatjuk. A pihentetést és nyújtást még kétszer megismételjük.
A negyedik hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, felvert tojással lekenjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük, közben pihentetjük a tepsiben a pogácsákat. Ha a sütő bemelegedett, akko kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









