Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 dl tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg puha vaj
    • 1 kávéskanál cukor
    • 2 evőkanál fehérbor
    • 30 dkg darált tepertő, só és bors

    A kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejbe belemorzsljuk az élesztőt és elkeverjük, feloldjuk benne, de nem kell megvárni, hogy megkeljen!

    A többi hozzávalót (a tepertő kivételével) egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőts tejet és összegyúrjuk az egészet.

    A tepertőhöz ízlés szerint adunk sót és borsot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük az ízesített tepertőt, majd összehajtogatjuk és letakarjuk.

    20 perc múlva ismét kinyújtjuk és összehajtogatjuk. A pihentetést és nyújtást még kétszer megismételjük.

    A negyedik hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, felvert tojással lekenjük.

    A sütőt 180 fokra melegítjük, közben pihentetjük a tepsiben a pogácsákat. Ha a sütő bemelegedett, akko kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá