Tepertős pogácsa recept

Elkészítése:
A tejbe belemorzsljuk az élesztőt és elkeverjük, feloldjuk benne, de nem kell megvárni, hogy megkeljen!
A többi hozzávalót (a tepertő kivételével) egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőts tejet és összegyúrjuk az egészet.
A tepertőhöz ízlés szerint adunk sót és borsot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük az ízesített tepertőt, majd összehajtogatjuk és letakarjuk.
20 perc múlva ismét kinyújtjuk és összehajtogatjuk. A pihentetést és nyújtást még kétszer megismételjük.
A negyedik hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, felvert tojással lekenjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük, közben pihentetjük a tepsiben a pogácsákat. Ha a sütő bemelegedett, akko kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »