Puha sajtos pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 62 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál zsír
- 2,5 dl tejföl
- 2 csapott kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 kiskanál cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- tojásfehéje
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd összeállítjuk a tésztát. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni!
A kész tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit, a végeit pedig egymásra hajtjuk.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Én úgy szoktam, hogy este összegyúrom, majd másnap sütöm.
Reggel ismét kinyújtjuk vékonyra, újra feltekerjük és összehajtjuk.
Az ismételt hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Esetleg egész köménymagot is szórhatunk rá.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.