Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd összeállítjuk a tésztát. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni!
A kész tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit, a végeit pedig egymásra hajtjuk.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Én úgy szoktam, hogy este összegyúrom, majd másnap sütöm.
Reggel ismét kinyújtjuk vékonyra, újra feltekerjük és összehajtjuk.
Az ismételt hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Esetleg egész köménymagot is szórhatunk rá.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.