Omlós tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg búza finomliszt
- 50 dkg világos rozsliszt
- 5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 1 dl tej
- 25 dkg zsír
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek só (púpos), ha a tepertő sós, akkor csak csapott kanállal
- 35 dkg darált tepertő
- 1-2 ek tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A sót a lisztekkel összekeverjük, beletesszük a zsírt, a tepertőt és összemorzsoljuk, majd mehet bele a felfutott élesztő, a tojássárgák és a tejföl. Közepes állagú tésztát gyúrunk belőle, majd hajtogatjuk és letakarva pihentetjük 20 percig.
Újból nyújtjuk ujjnyi vastagra és kisszaggatjuk. A pogácsákat tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük (el is maradhat), pihentetjük 20-30 percet.
185 fokra melegített sütőben szép világos barnára sütjük kb 20-25 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









