Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós tepertős pogácsa recept

Omlós tepertős pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg búza finomliszt
    • 50 dkg világos rozsliszt
    • 5 dkg élesztő
    • csipet cukor
    • 1 dl tej
    • 25 dkg zsír
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek só (púpos), ha a tepertő sós, akkor csak csapott kanállal
    • 35 dkg darált tepertő
    • 1-2 ek tejföl

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukrozott tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

    A sót a lisztekkel összekeverjük, beletesszük a zsírt, a tepertőt és összemorzsoljuk, majd mehet bele a felfutott élesztő, a tojássárgák és a tejföl. Közepes állagú tésztát gyúrunk belőle, majd hajtogatjuk és letakarva pihentetjük 20 percig.

    Újból nyújtjuk ujjnyi vastagra és kisszaggatjuk. A pogácsákat tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük (el is maradhat), pihentetjük 20-30 percet.

    185 fokra melegített sütőben szép világos barnára sütjük kb 20-25 perc alatt.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá