Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kőttes burgonyás pogácsa recept

Kőttes burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 tk só
    • 2 közepes burgonya+ a főzőleve
    • fél dl olaj a kenéshez, mártogatáshoz

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk és feltesszük annyi vízben főni amennyi ellepi. Amikor megfőtt áttörjük a levét pedig felfogjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejhez adunk egy tk cukrot, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a burgonyát, az élesztős tejet. Elkezdjük összedolgozni. Annyi főzőlevet adjunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

    Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Kiborítjuk egy belisztezett nyújtódeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a szélét olajban megforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan, egymás mellé letesszük.

    Még 15-20 percig kelesztjük és a tetejét is lekenjük olajjal. Nem kell a sütőt előmelegíteni.

    Gyújtsuk meg, tekerjük fel 170-180 fokra és ekkor tegyük be, a még hideg sütőbe.

    Addig is kel, amíg bemelegszik a sütő. Süssük 30-35 perc alatt szép pirosra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá