Kőrözöttes kelt kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 0,5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 70 g joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 0,5 dl napraforgó olaj
Töltelékhez:
- 0,5 kg htúró
- 2 tk pirospaprika
- só, bors, őrőlt fűszerkömény ízlés szerint
- 2 tk foghagyma gramulátum
- 1 fej lillahagyma apróra vágva
- 2 ek joghurt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- egész fűszerkömény
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.
Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.
A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá. Vágjunk 8 cikkre. Egy-egy tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.
Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.
A kiflik tetejét a felvert tojássárgájával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »