Kőrözöttes kelt kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 0,5 dl tej
- 35 dkg finomliszt
- 70 g joghurt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 0,5 dl napraforgó olaj
Töltelékhez:
- 0,5 kg htúró
- 2 tk pirospaprika
- só, bors, őrőlt fűszerkömény ízlés szerint
- 2 tk foghagyma gramulátum
- 1 fej lillahagyma apróra vágva
- 2 ek joghurt
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- egész fűszerkömény
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.
Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.
A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá. Vágjunk 8 cikkre. Egy-egy tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.
Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.
A kiflik tetejét a felvert tojássárgájával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.