Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kőrözöttes kelt kifli recept

Kőrözöttes kelt kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 0,5 dl tej
    • 35 dkg finomliszt
    • 70 g joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 0,5 dl napraforgó olaj

    Töltelékhez:

    • 0,5 kg htúró
    • 2 tk pirospaprika
    • só, bors, őrőlt fűszerkömény ízlés szerint
    • 2 tk foghagyma gramulátum
    • 1 fej lillahagyma apróra vágva
    • 2 ek joghurt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • egész fűszerkömény

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.

    Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.

    Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.

    Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.

    A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá. Vágjunk 8 cikkre. Egy-egy tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.

    Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.

    A kiflik tetejét a felvert tojássárgájával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt.

    Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá