Kőrözöttes kelt kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kőrözöttes kelt kifli

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 0,5 dl tej
  • 35 dkg finomliszt
  • 70 g joghurt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl napraforgó olaj

Töltelékhez:

  • 0,5 kg htúró
  • 2 tk pirospaprika
  • só, bors, őrőlt fűszerkömény ízlés szerint
  • 2 tk foghagyma gramulátum
  • 1 fej lillahagyma apróra vágva
  • 2 ek joghurt

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • egész fűszerkömény

Elkészítése:

Az élesztőt belemorzsoljuk langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.

Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.

Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesztjük.

Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.

Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.

A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá. Vágjunk 8 cikkre. Egy-egy tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.

Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.

A kiflik tetejét a felvert tojássárgájával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.