Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köményes- szezámmagos perecek íróval recept

Köményes- szezámmagos perecek íróval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg durum liszt
    • 20 dkg finomliszt
    • fél tasak sütőpor
    • fél tasak instant élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 mk só
    • 2 dl író vagy alacsony zsírtartalmú joghurt
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 mk cukor

    A kenéshez és a szóráshoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék szezámmag
    • 1 marék köménymag

    Elkészítése:

    A kétfajta lisztet szitáljuk össze a sütőporral, ezután adjuk hozzá a sót. Helyezzük a robotgép üstjébe. Közben az írót mikróban langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a cukrot, ezután szórjuk rá az instant élesztőt és hagyjuk kelni kb 10 percet.

    A liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és az olvasztott vajat, majd a robotgép dagasztókarjának segítségével kezdjük el dagasztani a tésztát. Öt perc eltelte után kezdjük el hozzáönteni az írós élesztőt és dagasszuk további 15-20 percet.

    Robotgép hiányában kézzel is végezhető a dagasztás.

    Az elkészült tésztát kézzel gyúrjuk át, formázzunk belőle cipócskát, majd kelesszük legalább egy órán keresztül.

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra és vágjunk belőle 2-3 cm-es csíkokat. Sodorjuk össze őket, majd kettőt tekerjünk össze, készítsünk perec formákat és tegyük sütőpapíros tepsire.

    Én ezután egy éjszakára a hűtőbe raktam, de természetesen frissen is süthető egy 30 perces második kelesztés után.

    A másodjára is megkelt tésztát kenjük le egy tojássárgájával, amit előtte megsóztunk és szórjuk meg a választott magvakkal.

    Előmelegített, 190 fokos sütőben 20 perc alatt készülnek el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá