Kolbászos, túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 900 g finomliszt
- 2 csomag porélesztő
- 250 g tehéntúró
- 200 g házi szárazkolbász
- 1 dl rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
- 150 g vaj
- 3 kanál tejföl
- kevés só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére a kenéshez
- 1 fej lila hagyma
- 1-1,5 dl víz
Elkészítése:
A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lila hagymát a tojással. Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom. Lehet géppel is, de én kézzel jó 10 percig dagasztottam.
30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam. Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam. Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Tipp:
Kitűnő vendégváró. Melegen a legfinomabb, de előre is elkészíthető.