Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos, túrós pogácsa recept

Kolbászos, túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 900 g finomliszt
    • 2 csomag porélesztő
    • 250 g tehéntúró
    • 200 g házi szárazkolbász
    • 1 dl rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
    • 150 g vaj
    • 3 kanál tejföl
    • kevés só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a tetejére a kenéshez
    • 1 fej lila hagyma
    • 1-1,5 dl víz

    Elkészítése:

    A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lila hagymát a tojással. Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom. Lehet géppel is, de én kézzel jó 10 percig dagasztottam.

    30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam. Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam. Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

    Tipp:

    Kitűnő vendégváró. Melegen a legfinomabb, de előre is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá