Kolbászos, túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos, túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 900 g finomliszt
  • 2 csomag porélesztő
  • 250 g tehéntúró
  • 200 g házi szárazkolbász
  • 1 dl rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
  • 150 g vaj
  • 3 kanál tejföl
  • kevés só
  • 2 tojás + 1 a tetejére a kenéshez
  • 1 fej lila hagyma
  • 1-1,5 dl víz

Elkészítése:

A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lila hagymát a tojással. Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom. Lehet géppel is, de én kézzel jó 10 percig dagasztottam.

30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam. Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam. Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Tipp:

Kitűnő vendégváró. Melegen a legfinomabb, de előre is elkészíthető.