Házi sós kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dkg só
- 2 dkg kristálycukor
- 2 dkg tejpor
- 2 dkg olvasztott margarin
- 4,5 dl tej
Elkészítése:
A tejet picit megmelegítjük, éppen csak langyos legyen és hozzáadjuk a cukorot és az élesztőt.
Ha megkelt hozzáadjuk a többi hozzávalót: lisztet, margarint, sót, tejport és az egészet jól kidagasztjuk. Én kézzel szoktam, ahogy a nagymamámtól tanultam.
Akkor jó, ha elválik az edénytől a tészta, majd megszórjuk a tetejét pici liszttel és letakarjuk. Kb 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 4 cm vastagra és téglalap alakúra szeljük a tésztát. A téglalapokat egyenként átlósan feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A tetejét tojássárgájával meg lehet kenni, vagy csak vizzel átkenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »