Házi sós kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dkg só
- 2 dkg kristálycukor
- 2 dkg tejpor
- 2 dkg olvasztott margarin
- 4,5 dl tej
Elkészítése:
A tejet picit megmelegítjük, éppen csak langyos legyen és hozzáadjuk a cukorot és az élesztőt.
Ha megkelt hozzáadjuk a többi hozzávalót: lisztet, margarint, sót, tejport és az egészet jól kidagasztjuk. Én kézzel szoktam, ahogy a nagymamámtól tanultam.
Akkor jó, ha elválik az edénytől a tészta, majd megszórjuk a tetejét pici liszttel és letakarjuk. Kb 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 4 cm vastagra és téglalap alakúra szeljük a tésztát. A téglalapokat egyenként átlósan feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A tetejét tojássárgájával meg lehet kenni, vagy csak vizzel átkenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »