Hajtogatós tepertős recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, tojássárgákat, tepertőkrémet, olajat, tejfölt és a fehérbort, majd összeállítjuk a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk.
A megkelt tésztát letakarva pihentejük kb 1 órán át.
A pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk majd hajtogatjuk (először a két szélét hajtogatjuk középre, majd fentről lefelé ismét behajtjuk). 25 percig pihentetjük. Ezt a folyamatot még kétszer végezzük el.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bekockázzuk, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra alsó, felső sütéssel. Míg a sütő melegszik, a pogácsák is pihennek.
Ezután megkenjük a tetejüket tojással és a forró sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









