Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors sajtos csiga és pogácsa recept

Gyors sajtos csiga és pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 1,5 tk só
    • fél dl étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Töltelék a csigához:

    • 3 cikk sajt (a kördobozosból 3 db)
    • 5 dkg vaj
    • 1 mk pirospaprika
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 mk cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk.

    A lisztet és a sót elkeverjü, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojást, beleöntjük Hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, a megmaradt tejet és jól kiadagasztjuk.

    A dagasztás legvégén adjuk hozzá az olajat és azzal is jól kidagasztjuk.

    Egy tálba tesszük a tésztát, letakarjuk és lenygos helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd elfelezzük és az egyik felét visszatesszük a tálba, majd letakarjuk.

    A másik felét kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, majd tetszőleges méretű kiszúróval kiszaggatjuk.

    A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.

    A megmaradt tésztát téglalap alakúra (kb fél cm vastagra nyújtjuk). A töltelékhez a sajtot, vajat és pirospaprikát jól kikeverjük.

    Ezt a masszát rákenjük a kinyújtott tésztára, reszelt sajttal megszórjuk, feltekerjük, majd kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

    A csigákat is sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Az oldalukat felvert tojással lekenjük.

    200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákkal együtt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá