Hozzávalók:
A tetejére:
Töltelék a csigához:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 mk cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet és a sót elkeverjü, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojást, beleöntjük Hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, a megmaradt tejet és jól kiadagasztjuk.
A dagasztás legvégén adjuk hozzá az olajat és azzal is jól kidagasztjuk.
Egy tálba tesszük a tésztát, letakarjuk és lenygos helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd elfelezzük és az egyik felét visszatesszük a tálba, majd letakarjuk.
A másik felét kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, majd tetszőleges méretű kiszúróval kiszaggatjuk.
A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.
A megmaradt tésztát téglalap alakúra (kb fél cm vastagra nyújtjuk). A töltelékhez a sajtot, vajat és pirospaprikát jól kikeverjük.
Ezt a masszát rákenjük a kinyújtott tésztára, reszelt sajttal megszórjuk, feltekerjük, majd kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A csigákat is sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Az oldalukat felvert tojással lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákkal együtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!