Gyors sajtos csiga és pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyors sajtos csiga és pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1,5 tk só
  • fél dl étolaj
  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Töltelék a csigához:

  • 3 cikk sajt (a kördobozosból 3 db)
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt 1 mk cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk.

A lisztet és a sót elkeverjü, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojást, beleöntjük Hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, a megmaradt tejet és jól kiadagasztjuk.

A dagasztás legvégén adjuk hozzá az olajat és azzal is jól kidagasztjuk.

Egy tálba tesszük a tésztát, letakarjuk és lenygos helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd elfelezzük és az egyik felét visszatesszük a tálba, majd letakarjuk.

A másik felét kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, majd tetszőleges méretű kiszúróval kiszaggatjuk.

A kész pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejére reszelt sajtot szórunk.

A megmaradt tésztát téglalap alakúra (kb fél cm vastagra nyújtjuk). A töltelékhez a sajtot, vajat és pirospaprikát jól kikeverjük.

Ezt a masszát rákenjük a kinyújtott tésztára, reszelt sajttal megszórjuk, feltekerjük, majd kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

A csigákat is sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Az oldalukat felvert tojással lekenjük.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákkal együtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!