Gombás és mackósajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 kg margarin
- 1 kg túró
- 6 dkg só
- 5 dkg élesztő
- 1 dl langyos, cukros tej
Töltelékhez:
- 250 g konzerv gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 18 db mackó sajt (cikkely) apróra vágva
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint vegeta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint reszelt sajt
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük.
A gombát a hagymával és fűszerekkel megpároljuk.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik gombás, a másik sajttölteléket fog kapni.
Külön-külön kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és behajtogatjuk. Ugyanezt tesszük a sajtossal is, majd tovább pihentetjük kb 30 percig
Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk és állni hagyjuk újabb 20 percig.
Jöhet a szaggatás, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és megkenjük tojással, ízlés szerint sajttal vagy szezámmaggal szórhatjuk, majd 210 fokon sütjük kb 22 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »