Gluténmentes pizzás csiga recept

Hozzávalók:
- 250 g gluténmentes liszt
- 28 ml olívaolaj
- 125 ml meleg víz
- 1,5 tk instant élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk cukor
- 1 ek só
Feltéthez:
- 250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
- 100 g reszelt sajt
- 80 g szeletelt szalámi
Elkészítése:
A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük.
160 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »