Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes pizzás csiga recept

Gluténmentes pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g gluténmentes liszt
    • 28 ml olívaolaj
    • 125 ml meleg víz
    • 1,5 tk instant élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk cukor
    • 1 ek só

    Feltéthez:

    • 250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
    • 100 g reszelt sajt
    • 80 g szeletelt szalámi

    Elkészítése:

    A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.

    A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük.

    160 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá