Gluténmentes pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes liszt
  • 28 ml olívaolaj
  • 125 ml meleg víz
  • 1,5 tk instant élesztő
  • 1 tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só

Feltéthez:

  • 250 ml olívás vagy olaszos paradicsompüré
  • 100 g reszelt sajt
  • 80 g szeletelt szalámi

Elkészítése:

A meleg vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral, majd lefedve hagyjuk kicsit felfutni.

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, olajat, végül a felfuttatott élesztős vizet és pár perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Lefedve meleg helyen egy órán át kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb 1-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsompürével, elhelyezzük rajta a szalámi szeleteket és megszórjuk sajttal. Feltekerjük, tetszőleges vastagságúra szeleteljük és pár cm távolságra egymástól bélelt tepsire helyezzük.

160 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.