Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csorvási pogácsa recept

Csorvási pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 50 dkg margarin
    • 1 csapott evőkanál só
    • 5 dkg élesztő
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 15-20 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A lekenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal és a tojás sárgákkal jól elmorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben, amibe belekevertünk 1 tk cukrot, felfuttatjuk.

    Az élesztőt a liszthez adjuk és elkezdjük összegyúrni, majd a sajtot is belegyúrjuk.

    Ha lágy a tészta adhatunk hozzá kevés lisztet.

    Letakarva pár órára hűtőbe tesszük (én este begyúrtam és reggel sütöttem).

    A hűtőből kivéve átgyúrjuk a tésztát, majd 2 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.

    Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb.

    Hideg sütőbe toljuk a tepsit és bekapcsoljuk 180 fokra, majd szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá