Csorvási pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 1 csapott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája

A lekenéséhez:

  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal és a tojás sárgákkal jól elmorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben, amibe belekevertünk 1 tk cukrot, felfuttatjuk.

Az élesztőt a liszthez adjuk és elkezdjük összegyúrni, majd a sajtot is belegyúrjuk.

Ha lágy a tészta adhatunk hozzá kevés lisztet.

Letakarva pár órára hűtőbe tesszük (én este begyúrtam és reggel sütöttem).

A hűtőből kivéve átgyúrjuk a tésztát, majd 2 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb.

Hideg sütőbe toljuk a tepsit és bekapcsoljuk 180 fokra, majd szép pirosra sütjük.