Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lábtörlő recept

Burgonyás lábtörlő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 40*32 cm-es sütőlemezhez:

    • 70 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 1 merőkanál krumplipüré
    • 3 dkg élesztő
    • 1 ek tejföl
    • 5 dkg vaj
    • 1-2 dl langyos tej
    • 70 dkg (juhbeles) virsli
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 1 tojás

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.

    A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét, majd a puha vajjal, a sóval, a tejföllel, a feljött élesztővel kevés tej hozzáadásával szép sima, puha tésztává gyúrjuk. Letakarva kelesztjük fél órát.

    Amíg pihen a tészta, a sajtot felszeleteljük és a szeleteket keskeny csíkokra vágjuk, a virsliket pedig hosszában végig bevágjuk nagyjából a fele vastagságig, végül a vágásokba sajtcsíkokat helyezünk.

    A megkelt tésztát ketté vágjuk.

    Először a lábtörlő aljához kb fél cm vastagra kisodorjuk és kicsi peremet felhajtva a szélein kibéleljük vele a sütőlemezt.

    A másik felét szintén fél cm vastag ugyanakkora téglalapra nyújtjuk és sodrófára tekerve rátesszük az alsó tésztára, majd kitekerjük, a szélein az illesztéseket eligazgatjuk és ollóval nagyjából 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk rajta úgy, hogy az egyik felén nem vágjuk át a tésztát.

    Minden második csíkot visszahajtunk és elhelyezzük a virsliket a hajtások alatt. A sor végén átcseréljük a tésztát, így ezzel a módszerrel beleszőjük a tésztába megtöltött virsliket.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A lábtörlő szélein a peremek között és a tetején tésztát megkenjük felvert tojással (a virsliket nem szükséges) és 25-30 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Még melegen mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A krumplipürét helyettesítheti 3 nagyobb darab burgonya megtisztítva, kockázva, enyhén sós vízben megfőzve és összetörve, pici tejjel turmixolva! A végeredmény szinte ugyanaz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek