Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes karaj krumplipürével és párolt zöldborsóval recept

Zsebes karaj krumplipürével és párolt zöldborsóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csont nélküli karaj egyben
    • 10 dkg szeletelt baconszalonna
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 szál kolbász (kb. 15 dkg)
    • 1 db húsleves kocka
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db piros kaliforniai paprika

    A páchoz:

    • 1 dl olaj
    • 3 tk magyaros- vagy sertéssült fűszerkeverék
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 tk őrölt fűszerpaprika
    • só-, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon! (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem és profin elvégezte helyettem :))

    Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk.

    A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap a zsebecskékbe, vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat, és vöröshagyma szeleteket rakunk.

    Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe). A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.

    Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 180 fokon 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsétek! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk és egy kevés ételsűrítővel néhány perc alatt összefőzzük.

    Ezután egy deszkán, ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.

    Krumplipürét és párolt zöldborsót készítettem hozzá.

    Mennyei vasárnapi ebéd, higgyetek nekem! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá