Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon! (Én egyszerűen megoldottam, a hentesemet megkértem és profin elvégezte helyettem :))
Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk.
A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap a zsebecskékbe, vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat, és vöröshagyma szeleteket rakunk.
Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe). A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort.
Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 180 fokon 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsétek! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk és egy kevés ételsűrítővel néhány perc alatt összefőzzük.
Ezután egy deszkán, ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített isteni finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk.
Krumplipürét és párolt zöldborsót készítettem hozzá.
Mennyei vasárnapi ebéd, higgyetek nekem! :)