Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-zabpelyhes vagdalt recept

Zöldséges-zabpelyhes vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg zabpehely
    • 1 db gombakonzerv
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes kápia paprika
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors ízlés szerint
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.

    Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.

    A húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.

    Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük.

    Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.

    Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá