Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi húsrolád recept

Tavaszi húsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb/lehet más hús is/
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 1db zsemle
    • 1 dl tej
    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • bors
    • olaj vagy zsír
    • 1 db sárgarépa
    • pár szem borsó

    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 1 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 kávés kanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Pörkölt:

    A sertéscombot apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.

    Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük egy pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.

    Ha a hús kihűlt, összedaráltjuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt.

    Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.

    A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.

    Tészta:

    Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,  majd egy fél órát pihentetjük.

    A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.

    Tojás sárgájával megkenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá