Tavaszi húsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb/lehet más hús is/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • bors
  • olaj vagy zsír
  • 1 db sárgarépa
  • pár szem borsó

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávés kanál cukor
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

Pörkölt:

A sertéscombot apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.

Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük egy pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.

Ha a hús kihűlt, összedaráltjuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt.

Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.

A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.

Tészta:

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,  majd egy fél órát pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.

Tojás sárgájával megkenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.