Hozzávalók:
A tésztához:
Elkészítése:
A sertéscombot apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.
Meghintjük pirospaprikával, majd felengedjük egy pici vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük, mint egy pörköltet.
Ha a hús kihűlt, összedaráltjuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt.
Teszünk bele egy egész tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A sárgarépát puhára, a borsót pedig félpuhára főzzük.
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, majd rákenjük a tölteléket és megszórjuk félig megfőzött borsószemekkel. A megfőzött sárgarépát is ráaprítjuk, majd végül feltekerjük.
Tojás sárgájával megkenjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.