Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéslapocka
- 1 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg erdei gomba (mirelit) vagy más gomba
- 1 kisebb piros paprika
- 1 kisebb zöld paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A forgatáshoz és a sütéshez:
- zsemlemorzsa
- olaj
A tartár mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 tk mustár
- őrölt bors
A körethez:
- 1 bögre rizs
- 1 ek étolaj
- 2 bögre húsleves lé
- 20 dkg vegyes zöldség
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
A paprikákat apró darabokra vágjuk, majd összegyúrjuk a zsemlével és a többi hozzávalóval.
Gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Köret:
A riszt felhevített olajon felforrósítjuk, majd felöntjük húsleves lével (ha nincs, akkor kocka+víz).
220 fokos sütőbe tesszük fedővel lezárva és megvárjuk, amíg megfő.
A tartármártás:
A mártás hozzávalóit összekeverjük, majd tálaláskor leöntjük vele a fasírt gombócokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










