Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel recept

Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált sertéslapocka
    • 1 db zsemle
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg erdei gomba (mirelit) vagy más gomba
    • 1 kisebb piros paprika
    • 1 kisebb zöld paprika
    • 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A forgatáshoz és a sütéshez:

    • zsemlemorzsa
    • olaj

    A tartár mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 dl majonéz
    • 1 tk mustár
    • őrölt bors

    A körethez:

    • 1 bögre rizs
    • 1 ek étolaj
    • 2 bögre húsleves lé
    • 20 dkg vegyes zöldség

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

    A paprikákat apró darabokra vágjuk, majd összegyúrjuk a zsemlével és a többi hozzávalóval.

    Gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    Köret:

    A riszt felhevített olajon felforrósítjuk, majd felöntjük húsleves lével (ha nincs, akkor kocka+víz).

    220 fokos sütőbe tesszük fedővel lezárva és megvárjuk, amíg megfő.

    A tartármártás:

    A mártás hozzávalóit összekeverjük, majd tálaláskor leöntjük vele a fasírt gombócokat.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá