Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéslapocka
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 30 dkg erdei gomba (mirelit) vagy más gomba
  • 1 kisebb piros paprika
  • 1 kisebb zöld paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A forgatáshoz és a sütéshez:

  • zsemlemorzsa
  • olaj

A tartár mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 tk mustár
  • őrölt bors

A körethez:

  • 1 bögre rizs
  • 1 ek étolaj
  • 2 bögre húsleves lé
  • 20 dkg vegyes zöldség

Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

A paprikákat apró darabokra vágjuk, majd összegyúrjuk a zsemlével és a többi hozzávalóval.

Gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Köret:

A riszt felhevített olajon felforrósítjuk, majd felöntjük húsleves lével (ha nincs, akkor kocka+víz).

220 fokos sütőbe tesszük fedővel lezárva és megvárjuk, amíg megfő.

A tartármártás:

A mártás hozzávalóit összekeverjük, majd tálaláskor leöntjük vele a fasírt gombócokat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!