Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Athéni karfiol tartármártással, rizzsel recept

Athéni karfiol tartármártással, rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg karfiol
    • 2 dl fehérbor
    • 2 ek étolaj
    • 100 g liszt
    • só ízlés szerint
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    A tartármártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1,5 ek majonéz
    • 1 kk mustár
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.

    A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.

    Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.

    A mártás hozzávalóit kikeverjük.

    A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá