Athéni karfiol tartármártással, rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Athéni karfiol tartármártással, rizzsel

Hozzávalók:

  • 70 dkg karfiol
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek étolaj
  • 100 g liszt
  • só ízlés szerint
  • 2 tojásfehérje

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

A tartármártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1,5 ek majonéz
  • 1 kk mustár
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.

A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját.

Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.

A mártás hozzávalóit kikeverjük.

A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!