Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás karfiol recept

Morzsás karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • ízlés szerint zsemlemorzsa
    • szükség szerint zsír
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint tejföl
    • ízlés szerint petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük.

    Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebben pirítjuk meg a zsemlemorzsát.

    Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat.

    Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejföllel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük.

    Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá