Morzsás karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • ízlés szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint zsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük.

Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebben pirítjuk meg a zsemlemorzsát.

Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat.

Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejföllel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük.

Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.