Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós-szalonnás kelkáposzta sült tarjával recept

Zöldborsós-szalonnás kelkáposzta sült tarjával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Zöldborsós-szalonnás kelkáposztához:

    • 20 dkg zöldborsó
    • 10 dkg császárszalonna
    • 50 dkg kelkáposzta
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 dl fehérbor (vagy víz)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek étolaj

    Húshoz:

    • 4 vastagabb szelet sertéstarja
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 2 ek zsír
    • 2 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük félre.

    A császárszalonnát vékonyan csíkozzuk fel, tegyük a serpenyőbe, adjuk hozzá az étolajat, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A kelkáposztát vágjuk félbe, vágjuk ki a torzsáját, majd csíkozzuk fel.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felcsíkozott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk hogy egy kicsit összeessen, majd öntsük fel a borral, és pároljuk félpuhára (a sózással vigyázzunk, mert a szalonna elég sós).

    Ekkor adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát és az előfőzött zöldborsót, öntsük fel a főzőtejszínnel, keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy elfője a levét és az ízek összefőljenek (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem sütésig).

    A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra (sütés közben, többször fordítsuk át a húst, hogy egyenletesen piruljon).

    Amikor a hússzeletek már szép pirosra sültek, szórjuk közé az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymát és pár pillanatig süssük együtt.

    Ezután öntsük fel a borral (vagy vízzel), majd fedjük le a serpenyőt és szép lassan, pároljuk puhára a húst.

    Amikor a hússzeletek megpuhultak, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára (egy sűrűbb szaft maradjon alatta).

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a zöldborsós-szalonnás kelkáposztát, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá