Zöldborsós sertéstokány recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zöldborsó
- 1 tv paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 ek olvasztott zsír
- só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítése:
A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát.
A húst sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.
Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.