Zöldborsós sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zöldborsó
- 1 tv paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 ek olvasztott zsír
- só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítése:
A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát.
A húst sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.
Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »