Zöldborsós sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zöldborsó
- 1 tv paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 ek olvasztott zsír
- só
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítése:
A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát.
A húst sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.
Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »