Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros pirított sertésmáj recept

Vörösboros pirított sertésmáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésmáj
    • 3 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb hámozott paradicsom
    • 1 lecsópaprika
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • kevés majoránna
    • őrölt bors
    • só,
    • 1 ek sertészsír

    Elkészítése:

    A májat kicsit előfőzzük sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük.

    A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk.

    A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörkölt (pirult) réteget kap kívülről.

    A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla.

    Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.

    Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk.

    Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk.

    Ha puhább paprikát szeretnénk, a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.

    Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

    A vörösboros pirított sertésmáj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 111 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá