Vörösboros pirított sertésmáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 3 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb hámozott paradicsom
  • 1 lecsópaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • kevés majoránna
  • őrölt bors
  • só,
  • 1 ek sertészsír

Elkészítése:

A májat kicsit előfőzzük sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük.

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk.

A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörkölt (pirult) réteget kap kívülről.

A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla.

Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.

Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk.

Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk.

Ha puhább paprikát szeretnénk, a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.

Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.