Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velővel töltött karaj recept

Velővel töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéskaraj
    • 25 dkg velőrózsa
    • 1 kisfej vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • őrölt fehérbors

    A panírhoz:

    • 1-2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk.

    Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal meghintjük. Hűtjük.

    A karajból nyitott szeleteket vágunk (vágunk egy szeletet, de nem vágjuk végig, csak a következő szeletnél vágjuk el a húst így lesz nyitott) sózzuk, és megtöltjük a lepirított velővel.

    Lehet göngyölni, vagy laposan ráhajtani és összetűzni hústűvel.

    Panírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.

    Tálalása: A szeletet félbevágjuk, kicsit széthúzzuk, köretként rizst adunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá