Velővel töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Velővel töltött karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg velőrózsa
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors

A panírhoz:

  • 1-2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk.

Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal meghintjük. Hűtjük.

A karajból nyitott szeleteket vágunk (vágunk egy szeletet, de nem vágjuk végig, csak a következő szeletnél vágjuk el a húst így lesz nyitott) sózzuk, és megtöltjük a lepirított velővel.

Lehet göngyölni, vagy laposan ráhajtani és összetűzni hústűvel.

Panírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.

Tálalása: A szeletet félbevágjuk, kicsit széthúzzuk, köretként rizst adunk mellé.