Vasi pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 60 dkg sertéshús
- 3 dl tej
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- kb 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- 1/2 liter olaj
A körethez:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 2 bögre húsleveslé
- pici bors
- 1 kisebb karfiol
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, majd egy tálba leraktam.
Tejjel leöntöttem, 1-2 gerezd fokhagymát reszeltem rá. Megkevertem és a hűtőbe tettem. Ezt sütés előtti napon megtettem.
Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam és olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütöttem.
Rizzsel és párolt karfiollal fogyasztottuk. 1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, őrölt borssal enyhén megszórtam és ráöntöttem a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagytam egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem és ott dagadt készre.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, egy kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

