Vasi pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 60 dkg sertéshús
- 3 dl tej
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- kb 10 dkg liszt
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- 1/2 liter olaj
A körethez:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 2 bögre húsleveslé
- pici bors
- 1 kisebb karfiol
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, majd egy tálba leraktam.
Tejjel leöntöttem, 1-2 gerezd fokhagymát reszeltem rá. Megkevertem és a hűtőbe tettem. Ezt sütés előtti napon megtettem.
Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam és olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütöttem.
Rizzsel és párolt karfiollal fogyasztottuk. 1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, őrölt borssal enyhén megszórtam és ráöntöttem a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagytam egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem és ott dagadt készre.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, egy kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »