Tüzes pecsenye recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés karaj
- 2 chili paprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- 1 evőkanál worcestershire szósz
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 4 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- zsálya levél
- 0,5 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A paprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.
A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










