Tüzes pecsenye recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés karaj
- 2 chili paprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- 1 evőkanál worcestershire szósz
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 4 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- zsálya levél
- 0,5 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A paprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.
A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »