Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta cserépedényben recept

Töltött káposzta cserépedényben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej káposzta
    • 1 kg darálthús
    • 200 g rizs
    • 1 db csülök (sonka vagy bármilyen füstölt hús)
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 500 ml paradicsompüré
    • 1 dl olaj
    • pirospaprika
    • bors
    • kapor

    Elkészítése:

    A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra vágjuk. Levágjuk a káposztalevelekről a vastag ereket.

    A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a papikát.

    Egy tálban összekeverjük a rizst, húst, hagymát és fűszereket. Én belekeverek 1-2 dl paradicsompürét is. Betöltjük a káposztaleveleket húsos masszával.

    A cserépedény aljára rakunk egy kis apitott káposztát, erre jön a füstölt hús fele szépen felszeletelve és a töltött káposzta. Tetejére ismét a füstölt hús, megszórjuk kaporral és ráöntjük a megmaradt paradicsompürét. Felöntjük annyi vizzel, ami ellepi.

    Sütőbe tesszük és kb 3órán át sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá