Töltött káposzta cserépedényben recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej káposzta
- 1 kg darálthús
- 200 g rizs
- 1 db csülök (sonka vagy bármilyen füstölt hús)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 500 ml paradicsompüré
- 1 dl olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- kapor
Elkészítése:
A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra vágjuk. Levágjuk a káposztalevelekről a vastag ereket.
A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a papikát.
Egy tálban összekeverjük a rizst, húst, hagymát és fűszereket. Én belekeverek 1-2 dl paradicsompürét is. Betöltjük a káposztaleveleket húsos masszával.
A cserépedény aljára rakunk egy kis apitott káposztát, erre jön a füstölt hús fele szépen felszeletelve és a töltött káposzta. Tetejére ismét a füstölt hús, megszórjuk kaporral és ráöntjük a megmaradt paradicsompürét. Felöntjük annyi vizzel, ami ellepi.
Sütőbe tesszük és kb 3órán át sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.