Töltött káposzta cserépedényben recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej káposzta
- 1 kg darálthús
- 200 g rizs
- 1 db csülök (sonka vagy bármilyen füstölt hús)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 500 ml paradicsompüré
- 1 dl olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- kapor
Elkészítése:
A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra vágjuk. Levágjuk a káposztalevelekről a vastag ereket.
A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a papikát.
Egy tálban összekeverjük a rizst, húst, hagymát és fűszereket. Én belekeverek 1-2 dl paradicsompürét is. Betöltjük a káposztaleveleket húsos masszával.
A cserépedény aljára rakunk egy kis apitott káposztát, erre jön a füstölt hús fele szépen felszeletelve és a töltött káposzta. Tetejére ismét a füstölt hús, megszórjuk kaporral és ráöntjük a megmaradt paradicsompürét. Felöntjük annyi vizzel, ami ellepi.
Sütőbe tesszük és kb 3órán át sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »