Töltött káposzta cserépedényben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött káposzta cserépedényben

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej káposzta
  • 1 kg darálthús
  • 200 g rizs
  • 1 db csülök (sonka vagy bármilyen füstölt hús)
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 500 ml paradicsompüré
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • kapor

Elkészítése:

A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra vágjuk. Levágjuk a káposztalevelekről a vastag ereket.

A hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a papikát.

Egy tálban összekeverjük a rizst, húst, hagymát és fűszereket. Én belekeverek 1-2 dl paradicsompürét is. Betöltjük a káposztaleveleket húsos masszával.

A cserépedény aljára rakunk egy kis apitott káposztát, erre jön a füstölt hús fele szépen felszeletelve és a töltött káposzta. Tetejére ismét a füstölt hús, megszórjuk kaporral és ráöntjük a megmaradt paradicsompürét. Felöntjük annyi vizzel, ami ellepi.

Sütőbe tesszük és kb 3órán át sütjük.