Töltött dagadó recept
Hozzávalók:
- kb 1,5 kg-os dagadó
- só
- olaj
- Töltelékhez:
- 3 db zsemle (kevés langyos tejbe áztatva, kinyomkodva)
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A beáztatott, kinyomkodott zsemlét egy nagyobb tálba tesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Erre tesszük a petrezselymet, a fokhagymát. Ha mindezt összepirítottuk, beletesszük a zsemlébe, tojást teszünk bele, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk.
A dagadó üregébe töltjük a tölteléket, hústűvel összetűzzük. Egy sütőedénybe (aminek van teteje is) tesszük a dagadót, mellé rakhatunk felkockázott vöröshagymát is. Olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, rátesszük a tetejét és 200 fokos sütőbe rakjuk. Kb 1,5-2 óráig pároljuk, majd a fedőt levesszük róla és pirítjuk.
Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.