Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 1,5 kg-os dagadó
    • olaj
    • Töltelékhez:
    • 3 db zsemle (kevés langyos tejbe áztatva, kinyomkodva)
    • olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.

    Elkészítjük a tölteléket. A beáztatott, kinyomkodott zsemlét egy nagyobb tálba tesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Erre tesszük a petrezselymet, a fokhagymát. Ha mindezt összepirítottuk, beletesszük a zsemlébe, tojást teszünk bele, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk.

    A dagadó üregébe töltjük a tölteléket, hústűvel összetűzzük. Egy sütőedénybe (aminek van teteje is) tesszük a dagadót, mellé rakhatunk felkockázott vöröshagymát is. Olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, rátesszük a tetejét és 200 fokos sütőbe rakjuk. Kb 1,5-2 óráig pároljuk, majd a fedőt levesszük róla és pirítjuk.

    Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá