Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg-os dagadó
  • olaj
  • Töltelékhez:
  • 3 db zsemle (kevés langyos tejbe áztatva, kinyomkodva)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás

Elkészítése:

A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.

Elkészítjük a tölteléket. A beáztatott, kinyomkodott zsemlét egy nagyobb tálba tesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Erre tesszük a petrezselymet, a fokhagymát. Ha mindezt összepirítottuk, beletesszük a zsemlébe, tojást teszünk bele, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk.

A dagadó üregébe töltjük a tölteléket, hústűvel összetűzzük. Egy sütőedénybe (aminek van teteje is) tesszük a dagadót, mellé rakhatunk felkockázott vöröshagymát is. Olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, rátesszük a tetejét és 200 fokos sütőbe rakjuk. Kb 1,5-2 óráig pároljuk, majd a fedőt levesszük róla és pirítjuk.

Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.