Töltött dagadó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésdagadó
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 2 ek zsemlemorzsa
- 30 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 3 dl tej
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek zsír
A sütéshez:
- 4 dl húsleves
Elkészítése:
A felszúrjuk, ha nem úgy vettük, majd kívül-belül besózzuk, borssal enyhén meghintjük.
A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon.
Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.
Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »