Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával recept

Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A főzelékhez:

    • 1 kg előkészített vajtök (megmosva, magozva, reszelve)
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek 10 %-os ecet
    • fehérbors
    • nagy csokor friss kapor
    • 300 ml zöldség alaplé vagy víz
    • 150 ml tej

    A fasírthoz:

    • 500 g darált sertéshús
    • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma
    • 1 teáskanál füstölt paprika
    • 1/2 tk őrölt feketebors
    • 2 tk só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 szelet száraz kenyér vagy 2 zsemle
    • olaj
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • zsemlemorzsa

    A körtesalátához:

    • 2 körte
    • 2-3 ek fehér balzsamecet
    • 2-3 ek olívaolaj
    • friss kapor

    Elkészítése:

    Fasírt:

    Egy kis lábasban vagy serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát.

    A száraz kenyér szeleteket vagy zsemléket áztassuk vízbe pár perce, majd nyomkodjuk ki jól és tegyük egy keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól keverjük össze.

    Fasírtok formázása nyilván függ attól ki hogyan szereti. Lehet fasírtgolyó, pogácsa, esetleg rúd a sütőben elkészítve. Mi most kis fasírt párnácskákat formáztunk. Ehhez osszuk el három adagra a masszát és adagonként tekerjük hosszabb rudacska formára a fasírt alapot. Kissé lapogassuk meg a tenyerünkkel és tegyük a hűtőbe kb fél órára.

    Fél óra után szeleteljük 6 cm hosszú darabokra és csak ezután távolítsuk el a fóliát nehogy szét essen szeletelés közben. Ezt követően panírozzuk be a fasírtokat a szokott módon.

    Süssük 165 °C- on aranybarnára a fasírtokat, de ne tegyünk egyszerre 3-4 darabnál többet az olajba.

    Körtesaláta:

    Alaposan mossuk meg a körtéket. Negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd mandolinnal vagy késsel szeleteljük 1,5 mm vastagra.

    Keverjük össze a fehér balzsamecetet, az olajat és a sót. Csak tálalás előtt forgassuk össze a dresszinget a körtével.

    Tökfőzelék:

    Fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát kevés olajon. Adjuk hozzá a gyalult tököt a sóval és fehérborssal együtt és főzzük kb 10 percig. Elég sok levet fog engedni, ettől nem kell megijedni.

    Amint a levét elfőtte adjuk hozzá a zöldség alaplevet vagy vizet, majd mehet hozzá a tej és a csokor kapor is. Főzzük további 10-15 percig majd adjuk hozzá az ecetet. Turmixoljuk krémes állagúra, ha akarjuk át is paszírozhatjuk.

    Forgassuk össze a körtét a dresszinggel és tegyünk egy keveset a tányérra. Dobjunk rá néhány friss kaporlevelet. Önstük fel a főzelékkel és tegyünk egy fasírtot a körtesaláta mellé. Nincs más dolgunk…jöhet a kóstolás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá