Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 1 kg előkészített vajtök (megmosva, magozva, reszelve)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek 10 %-os ecet
- só
- fehérbors
- nagy csokor friss kapor
- 300 ml zöldség alaplé vagy víz
- 150 ml tej
A fasírthoz:
- 500 g darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1/2 tk őrölt feketebors
- 2 tk só
- 1 egész tojás
- 2-3 szelet száraz kenyér vagy 2 zsemle
- olaj
- 2 nagy tojás
- finomliszt
- zsemlemorzsa
A körtesalátához:
- 2 körte
- 2-3 ek fehér balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- friss kapor