Tökfőzelék fasírttal és körtesalátával

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
A főzelékhez:

  • 1 kg előkészített vajtök (megmosva, magozva, reszelve)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • fehérbors
  • nagy csokor friss kapor
  • 300 ml zöldség alaplé vagy víz
  • 150 ml tej

A fasírthoz:

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 tk őrölt feketebors
  • 2 tk só
  • 1 egész tojás
  • 2-3 szelet száraz kenyér vagy 2 zsemle
  • olaj
  • 2 nagy tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa

A körtesalátához:

  • 2 körte
  • 2-3 ek fehér balzsamecet
  • 2-3 ek olívaolaj
  • friss kapor