Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros marhapörkölt áfonyalekvárral recept

Vörösboros marhapörkölt áfonyalekvárral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg marhahús
    • 4 paradicsom
    • 2 paprika
    • 1 kg vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 borókabogyó összetörve
    • 2 evőkanál áfonyalekvár
    • 3 dl száraz vörösbor
    • ételízesítő
    • pirospaprika
    • só, bors, zsiradék

    Elkészítése:

    A bográcsban megolvasztjuk a zsírt.

    Üvegesre dinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát. Kissé megpuhítjuk.

    Rádobjuk a hámozott paradicsomot is. Megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával. Ezekkel is alaposan átforgatjuk.

    Felöntjük vízzel, végül beleforgatjuk a megtisztított, kockákra vágott húst.

    Lassú tűzön, néha megkeverve 3-4 óra alatt puhára főzzük a húst.

    Az sem baj, ha elkezd elfőni alóla a víz. Annál finomabb lesz, minél többször a zsírjára sül a hús. Ilyenkor mindig ráöntünk 1-2 dl vizet. A feltöltéskor néha vörösbort használunk.

    A lényeg, hogy ne égjen le, tudjon kis lében főni végig. Főzés közben folyamatosan kóstolgatjuk, fűszerezzük.

    A főzés vége felé borókabogyóval ízesítjük. Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt.

    Érdemes minél többször kevergetni.

    Miután a hús megpuhult, belekeverjük az áfonyalekvárt és felöntjük a maradék borral.

    Pár perc alatt összeforraljuk.

    Főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá