Pincepörkölt recept
Hozzávalók:
- 5 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db lecsópaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg sertéscsülök
- 2 kg sertéslapocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 5 db babérlevél
- 1,6 kg burgonya
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, majd alacsony lángon zsírjára sütjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apóra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a felkockázott (kicsontozott) csülköt és a lapockát is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és babérleveleket is. Kb. 2 órán keresztül főzzük, amikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágjuk burgonyát is.
Ha szükséges pótoljuk a folyadékot, majd kb. 30 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










