Pincepörkölt recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db lecsópaprika
- 2 db paradicsom
- 1 kg sertéscsülök
- 2 kg sertéslapocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 5 db babérlevél
- 1,6 kg burgonya
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, majd alacsony lángon zsírjára sütjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apóra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a felkockázott (kicsontozott) csülköt és a lapockát is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és babérleveleket is. Kb. 2 órán keresztül főzzük, amikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágjuk burgonyát is.
Ha szükséges pótoljuk a folyadékot, majd kb. 30 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.